MúzeumDigitárFejér

Bezárás
Bezárás
Szent István Király Múzeum - Hetedhét Játékmúzeum, Székesfehérvár Könyvtár [Mad/381-2018]

István Lajos: Korondi gyermekhangszerek

https://fe.hu.museum-digital.org/data/hu-fe/resources/documents/201806/13080449851.pdf (Hetedhét Játékmúzeum CC BY-NC-SA)
Tulajdonos/ jogkezelő: Hetedhét Játékmúzeum (CC BY-NC-SA)
"https://fe.hu.museum-digital.org/data/hu-fe/resources/documents/201806/13080449851.pdf

Tulajdonos/ jogkezelő: 
Hetedhét Játékmúzeum (CC BY-NC-SA)

"https://fe.hu.museum-digital.org/data/hu-fe/resources/documents/201806/13080529687.pdf

Tulajdonos/ jogkezelő: 
Hetedhét Játékmúzeum (CC BY-NC-SA)

"https://fe.hu.museum-digital.org/data/hu-fe/resources/documents/201806/13080637070.pdf

Tulajdonos/ jogkezelő: 
Hetedhét Játékmúzeum (CC BY-NC-SA)

Leírás

A népi gyermekhangszerek kutatásának fontosságára Sárosi Bálint hívta föl a figyelmet. A két évtizeddel ezelőtt napvilágot látott összefoglalója (Magyar népi hangszerek, 1973) szerint a gyermekjáték-hangszerek közönséges hangszerek kezdetleges változata, illetve gyermekjáték céljára is alkalmas instrumentumok.
Azt is tudjuk, hogy a hangadó játékszerek a gyermeki kézben vagy ajkon megszólaló zajkeltő tárgyak mennyi ősi hagyomány őrzői, de egyúttal - a mai körülmények között - még újszerű, játékos változatok is megszülethetnek.

Méretek

47 p. fekete-fehér rajzok mutatványok

Kiadás ...
... ki: Zur Personenseite: István Lajos
... mikor
Szent István Király Múzeum - Hetedhét Játékmúzeum, Székesfehérvár

Object from: Szent István Király Múzeum - Hetedhét Játékmúzeum, Székesfehérvár

A Hetedhét Játékmúzeum Székesfehérvár történelmi belvárosában, a Hiemer-Font-Caraffa épülettömbben található. Állandó kiállítása két gyűjteményből...

Contact the institution

[Rekord frissítve: ]

Továbbfelhasználással, idézéssel kapcsolatos információk

Az oldal idézése
Az ezen a weblapon található szöveges információk nem kereskedelmi célú felhasználás számára a Creative Cammons 3.0 licence szerint (Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! (CC BY-NC-SA 3.0) szabadon felhasználhatók. A felhasznált szöveges információk forrásaként kérjük, a webes elérhetőség mellett mindenképpen adja meg a tartalomszolgáltató múzeum, köz- vagy magángyűjtemény nevét is. A képi ábrázolásokra (fotókra) vonatkozó szerzői jogi szabályozások a nagy méretben megjelenített képek alatt találhatók (a képek nagy méretben a nézőképekre kattintva jeleníthetők meg). Amennyiben a nagy méretű képek alatt, a jogtulajdonos nevének megadásán túl nincs egyéb szabályozás, a képek nem kereskedelmi célú felhasználására is a Creative Cammons 3.0 licence érvényes. Kérjük, a múzeum, illetve a köz- vagy magángyűjtemény nevét, valamint a jogtulajdonos nevét (amennyiben az a múzeum nevétől eltérő) a publikációban minden esetben feltüntetni. A képi és szöveges tartalmak bármilyen kereskedelmi célú felhasználása kizárólag a közzétételért felelős múzeum, illetve köz- vagy magángyűjtemény engedélyével lehetséges.